Aktuális hírek

Tisztelt Partnerünk!

Postacímünk és egyben az ügyfélszolgálatunk címe megváltozott.

Az új címünk: 1096 Budapest, Lenhossék u. 30. Fsz. 2.

Telefonos elérhetőségünk és email címeink változatlanok.

Kölcsön

 

Az Ön által kiválasztott eszközhöz a finanszírozó pénzkölcsön nyújt.

Az eszköz tulajdonjoga az ügyfélé.

Használatával kapcsolatos költségek, kockázatok és kárveszély az ügyfelet terheli és egyúttal a hasznai szedésére is kizárólagosan jogosult. Számvitelileg a beszerezett eszközt az ügyfél a tárgyi eszközei között tartja nyílván és számolja el az amortizációt, míg a megfizetett kamatok költségként leírhatók.

Az eszközbeszerzés számláját az eladó állítja ki és az ÁFA a tárgyi eszköz beszerzésre vonatkozó szabályok szerint igénylehető vissza. A minimálisan megkövetelt önerő jellemzően a nettó vételár 27%-a.

A legtöbb finanszírozó az ÁFA megfizetésére annak visszaigényléséig haladékot biztosít. Ezt hívják az un. ÁFA visszaforgatásos konstrukciónak.

A finanszírozók biztosítékul a finanszírozott eszközre vonatkozó jelzálog jogot kötnek ki. A jelzálog bejegyzés közjegyzői díja az ügyfelet terheli. Ennek mértékéről a közjegyzők díjszabásában tájékozódhat.

A kölcsönben történő finanszírozásra a HunLease Kft partneri körébe tartozó finanszírozók döntő többsége rendelkezik megfelelő felügyeleti engedéllyel, így azokban az esetkben, ahol valamilyen pályázati kiírás a támogathatóság felételéül szabja az ügyfél tulajdonszerzését, a fenti konstrukció elérhető ügyfeleink számára.

 

Deviza kockázatokról bővebben itt tájékozódhat.