Aktuális hírek

2020. március 18-án a Kormány kihirdette a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében a veszélyhelyzet fennállása alatt ügyfeleink a kölcsön-, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségeik teljesítésére fizetési haladékot kapnak (a továbbiakban: fizetési moratórium). A fizetési moratórium 2020. december 31-ig tart, amelynek meghosszabbítására a Kormány rendeletével jogosult.

Dönthet úgy, hogy nem kíván élni a fizetési moratórium adta lehetőséggel,ebben az esetben az alábbi űrlapot töltse ki, majd írja alá. 

 

Küldje el finanszírozója ügyfélszolgálatára vagy abban az esetben nekünk is elküldheti, ha a szerződése létrejöttében közreműködtünk.

A fizetési moratóriumból való kilépésre tett nyilatkozatot  bármikor visszavonhatja, amelyet követően újra mentesülhet a törlesztőrészletek fizetése alól.

 

 

Kölcsön

 

Az Ön által kiválasztott eszközhöz a finanszírozó pénzkölcsön nyújt.

Az eszköz tulajdonjoga az ügyfélé.

Használatával kapcsolatos költségek, kockázatok és kárveszély az ügyfelet terheli és egyúttal a hasznai szedésére is kizárólagosan jogosult. Számvitelileg a beszerezett eszközt az ügyfél a tárgyi eszközei között tartja nyílván és számolja el az amortizációt, míg a megfizetett kamatok költségként leírhatók.

Az eszközbeszerzés számláját az eladó állítja ki és az ÁFA a tárgyi eszköz beszerzésre vonatkozó szabályok szerint igénylehető vissza. A minimálisan megkövetelt önerő jellemzően a nettó vételár 27%-a.

A legtöbb finanszírozó az ÁFA megfizetésére annak visszaigényléséig haladékot biztosít. Ezt hívják az un. ÁFA visszaforgatásos konstrukciónak.

A finanszírozók biztosítékul a finanszírozott eszközre vonatkozó jelzálog jogot kötnek ki. A jelzálog bejegyzés közjegyzői díja az ügyfelet terheli. Ennek mértékéről a közjegyzők díjszabásában tájékozódhat.

A kölcsönben történő finanszírozásra a HunLease Kft partneri körébe tartozó finanszírozók döntő többsége rendelkezik megfelelő felügyeleti engedéllyel, így azokban az esetkben, ahol valamilyen pályázati kiírás a támogathatóság felételéül szabja az ügyfél tulajdonszerzését, a fenti konstrukció elérhető ügyfeleink számára.

 

Deviza kockázatokról bővebben itt tájékozódhat.